Drentse Poort 1b, Nieuw-Buinen

Benzine grasmaaier onderhoud: hoe doe je dat?

Welke grasmaaier je ook gebruikt, ze hebben allemaal onderhoud nodig. Maar een benzine grasmaaier vergt meer onderhoud dan een elektrische of accu grasmaaier. Hoe doe je dat? Lees het hier!

Benzine grasmaaier tijdens de laatste maaibeurten

Benzine grasmaaier onderhoud begint al bij de laatste onderhoudsbeurten. In de E10 brandstof die we de laatste jaren gebruiken, zit de toevoeging van bio-ethanol. Deze toevoeging is beter voor het milieu, maar zorgt er wel voor dat de benzine minder lang houdbaar is.
Daarom raden wij aan om bij de laatste maaibeurten Aspen 4-takt te tanken.

Aspen 4-takt benzine: schoon voor mens, machine en milieu

De alkylaatbenzine van Aspen is goed voor mens, machine en milieu. Aspen benzine is 99% schoner dan gewone benzine door de speciale raffinage. Dit is beter voor de motor van de grasmaaier, want door de schonere verbranding kan de motor veel langer mee. Hierdoor is de Aspen 2- of 4-takt ideaal voor kettingzagen, bosmaaiers, grasmaaiers en andere tuinmachines op benzine.

Voordelen:

  • Beter voor het milieu
  • Probleemloos starten, iedere keer weer
  • Minder grasmaaier onderhoud nodig
  • Jarenlange houdbaarheid
grasmaaier onderhoud

Stappen voor grasmaaier onderhoud

Stap 1: Verwijder het gras uit de machine

Het is belangrijk om dit na iedere maaibeurt te doen. Gras bevat zuren die schadelijk zijn. Voor de levensduur van de grasmaaier is het daarom belangrijk om gras uit de machine te halen met water, een schraper of een borstel.

Voor de grasmaaier is het niet goed als deze draait met te weinig of geen olie. Daarom moet het oliepeil regelmatig gecontroleerd worden en is dit een vast onderdeel van onderhoud aan de grasmaaier. Bij een onderhoudsbeurt wordt oude olie afgetapt en gevuld met nieuwe olie.

Stap 3: Controleer het mes

Voor optimaal maairesultaat is het noodzakelijk om de messen ieder jaar opnieuw te slijpen. Een maaimes kan het beste worden geslepen door een specialist. Het is belangrijk dat het mes in balans is, dat wil zeggen dat aan beide zijden van het mes evenveel verwijderd wordt. Wordt dit verkeerd gedaan, dan treedt er vroegtijdige slijtage van de motor op.

Stap 4: Reinig/ vervang het luchtfilter

Een grasmaaier werkt minder goed en verliest vermogen als het luchtfilter verstopt zit. Het is daarom van belang om deze regelmatig te reinigen. Afhankelijk van welke soort filter er gebruik wordt gemaakt, wordt het filter schoongemaakt met lucht of een speciale mousse.

Stap 5: Controleer de bougie

De bougie kan schoongemaakt worden met een staalborstel. Ook moet gecontroleerd worden of de afstand van de elektroden goed afgesteld staat. De efficiëntie van de motor wordt geoptimaliseerd als de afstand precies goed is.

Wil je het grasmaaier onderhoud liever uitbesteden? In onze werkplaats staan specialisten klaar die het onderhoud graag voor je doen! Zij weten precies waar ze op moeten letten en hebben alle apparatuur in huis om het onderhoud goed uit te voeren.

Wij kunnen alle bovenstaande stappen voor je doen. Het enige wat je zelf nog doet is het stallen van de grasmaaier. Het is belangrijk dat de omgeving waarin de grasmaaier gestald wordt, een droge ruimte is. Vocht kan ervoor zorgen dat onderdelen gaan oxideren of kapotgaan.

Je kunt de grasmaaier langsbrengen voor het onderhoud of door ons laten ophalen. In onze werkplaats voeren we grasmaaier onderhoud uit voor alle grasmaaiers, ongeacht of je de grasmaaier bij ons hebt aangeschaft of ergens anders. Wij hebben voor onderhoud en reparaties toegang tot veel onderdelen van verschillende merken.

Neem contact op voor meer informatie.