Drentse Poort 1b, Nieuw-Buinen

Tuinverzorging & tuin afrastering

Tuinverzorging is essentieel voor een mooie tuin, groen gazon en vruchtbare moestuin. Door de bodem van de juiste voeding te voorzien, planten regelmatig te snoeien en het bestrijden van onkruid, is de tuin ieder seizoen in topconditie!

Bang dat de schapen tussen de bloemenperken gaan lopen? Dan is goede tuinafrastering voor erf en vee onmisbaar.

Bij Onrust hebben we alles voor tuinverzorging en tuinafrastering.

Tuinverzorging voor een mooie tuin

Tuinverzorging

U wilt natuurlijk genieten van een mooi gazon, bloeiende planten en uw moestuin. Een mooie tuin heeft zorg en aandacht nodig. Bij Onrust weten we precies wat uw tuin aan verzorging nodig heeft.  

Tuin besproeien voor Tuinverzorging | Onrust | Nieuw-Buinen

Tuin bemesten

Om goed te kunnen groeien, heeft de tuin niet alleen water en zonlicht nodig, maar ook voedingsstoffen uit de bodem. Voor veel voedingsstoffen kan de natuur prima zelf zorgen, maar soms raakt het natuurlijke proces verstoord of is de bodem extreem arm. Dan is het goed om de tuin te voorzien van extra voeding.

Niet iedere plant heeft dezelfde voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. In gemengde meststoffen zitten voedingsstoffen die voor de meeste planten geschikt zijn.

Meer weten over de meest geschikte bemesting voor uw tuin? En wilt u weten wanneer u het beste kunt bemesten? Kom dan langs bij Onrust in Nieuw-Buinen. Onze tuinexperts geven u graag advies.

Voor het bemesten van uw (groente) tuin, gazon en borders, hebben we een ruim assortiment zwartgoed, zoals potgrond, tuinaarde en meststoffen van verschillende samenstellingen.

Bestrijding van onkruid en ongedierte

Hoewel onkruid best mooi kan zijn, is het vaak ongewenst. Het groeit op de verkeerde plaatsen en heel snel. Er zijn allerlei middeltjes om onkruid te bestrijden, maar niet alle middeltjes zijn goed voor het milieu, dieren en de rest van de tuin. Het met de hand verwijderen van onkruid is de meest milieuvriendelijke manier, maar ook een tijdrovende klus. Bij Onrust hebben we (ecologische) onkruidbestrijdingsmiddelen te koop die niet schadelijk zijn, maar wel effectief werken tegen onkruid.

Naast onkruid kan het ook zijn dat u last heeft van ongenodigde gasten in de tuin, zoals muizen en slakken. U wilt dit ongedierte natuurlijk niet in uw tuin, maar het bestrijden daarvan moet wel op een ‘diervriendelijke’ manier gebeuren. Bij Onrust hebben we verschillende oplossingen voor de bestrijding van ongedierte. Heeft u van alles geprobeerd, maar wordt het probleem niet opgelost of krijgt u ze niet weg? Vraag dan advies aan onze experts!

Wist u dat… schoonmaakazijn helemaal niet zo milieuvriendelijk als het lijkt. Ook tast azijn de rubbers in de drukspuit aan waardoor deze snel stuk gaat. Bij Onrust hebben we veel betere alternatieven met goed resultaat.

Afrastering voor Tuinverzorging
Tuinverzorging om te genieten van uw tuin

Tuin afrastering

Houd de koeien, paarden, schapen en geiten in de weide en huisdieren op het erg met de juiste afrastering van Onrust. We hebben niet-elektrische afrastering en elektrische tuin afrastering die u eenvoudig op het stroomnet aansluit, of als er geen stopcontact in de buurt is, op accu of zonne-energie werkt.

Bij Onrust hebben we een ruim assortiment tuin afrastering van het merk Gallagher.

Bent u op zoek naar permanente afrastering of mobiele afrastering? Wij hebben het in ons assortiment. De mobiele afrastering is uitermate geschikt voor het verdelen van de weide in meerdere percelen. De permanente afrastering is gemaakt van andere materialen met een hogere duurzaamheid voor langdurig gebruik op dezelfde plek.

De soort en de hoogte van de afrastering die u nodig heeft, is afhankelijk van de dieren die u wilt omheinen. Zo is de hoogte voor omheining van paarden uiteraard anders dan voor schapen.

Bij Onrust in Nieuw-Buinen hebben we de kennis over afrastering in huis en kunnen u advies geven over passende oplossingen voor uw situatie.

Experts voor het betere buitenleven

Gereedschappen voor de tuin

Voor het verzorgen en onderhouden van de tuin, heeft u gereedschappen nodig. Bij Onrust kunt u terecht voor handgereedschappen, elektrische gereedschappen en tuinmachines voor tuinonderhoud. Van zitmaaiers tot hamers, wij hebben het in huis!