Drentse Poort 1b, Nieuw-Buinen

Beregeningsplan

Voor een gezond gazon en gezonde planten is het belangrijk dat deze op de juiste momenten de juiste hoeveelheid water krijgt. Met een goed aangelegde beregeningsinstallatie wordt dit een eenvoudige klus waar u zelf niet meer naar om hoeft te kijken!

BEREGENINGSPLAN OP MAAT

Er komt veel kijken bij het aanleggen van de bewatering. Naast het oppervlak wat beregend moet worden, zijn er meer factoren die vooraf bepaald worden, zoals het type sproeier en de leiding. Moet de bewatering automatisch of handmatig geregeld worden? Wordt er beregend via een pomp of wordt het via de waterleiding aangestuurd? Dit zijn zaken om van tevoren goed over na te denken. Bij Onrust denken we hierin mee en zoeken we samen naar de beste oplossing.

 

Voor een goede beregening van de tuin zijn het ontwerp en de aanleg van het systeem van groot belang. Bij Onrust proberen we u te ontzorgen. We maken samen een beregeningsplan en zorgen eventueel voor de aanleg en het onderhoud van de bewatering. 

Kom langs in onze winkel of bel voor een afspraak voor een beregeningsplan op maat.

Beregeningsinstallatie

Gaat u liever zelf aan de slag met het aanleggen van een beregeningsinstallatie? Ook dan bent u bij Onrust aan het juiste adres. We leveren alle onderdelen voor het aanleggen van de beregening, ook bij u op locatie. Kom gerust naar de winkel voor het nodige advies.

U kunt bij ons terecht voor onder andere:

Sproeiers voor Beregeningsplan | Onrust | Nieuw-Buinen

Sproeiers

Sproeiers zijn een essentieel onderdeel van veel beregeningsinstallaties en zijn bijzonder geschikt voor grote grasoppervlakken. Ze verdelen het water gelijkmatig over het gehele oppervlak en zorgen voor een uniforme dekking. Sproeiers zijn er in diverse ontwerpen, van pop-up sproeiers die onzichtbaar zijn als ze niet in gebruik zijn, tot draaibare sproeiers die een brede dekking bieden. Elk ontwerp heeft specifieke eigenschappen om aan uw individuele tuinbehoeften te voldoen.

Kom langs in onze winkel en vind de beste sproeiers voor uw tuin.

Beregeningsbesturing

Beregeningsbesturingssystemen vormen het hart van een geavanceerde beregeningsinstallatie. Het biedt u de mogelijkheid om uw beregeningsschema volledig naar wens in te stellen en te wijzigen. Hiermee kunt u de bewateringstijden en -frequenties aanpassen aan de seizoenen, het weer en de specifieke waterbehoeften van uw planten. Zo heeft u de volledige controle en zorgt u voor een optimale bewatering met maximaal gemak en waterbesparing.

Bij Onrust adviseren we u graag over het perfecte beregeningsbesturingssysteem voor uw tuin.

Pompen

Pompen spelen een belangrijke rol in de effectiviteit van beregeningsinstallaties, vooral in situaties waar de waterdruk onvoldoende is. Ze zijn ontworpen om water uit diverse bronnen, zoals putten, meren of regenwatertanks, te halen en naar uw beregeningssysteem te transporteren. Afhankelijk van uw behoeften zijn er verschillende soorten pompen beschikbaar, waaronder centrifugaalpompen en hydrofoorpompen. Met de juiste pomp kan uw beregeningssysteem efficiënt en effectief functioneren.

Bij Onrust vindt u verschillende soorten pompen, kom langs in onze winkel voor de pomp voor uw tuin.

Druppelbevloeiing

Druppelbevloeiing is een zeer efficiënte vorm van beregening die vooral gunstig is voor bloembedden, moestuinen en kwekerijgewassen. Door het water direct naar de wortelzone van de planten te leiden, zorgt dit systeem voor minimale verdamping en verspilling. De druppelaars kunnen worden aangepast aan de specifieke waterbehoefte van elke plant, wat leidt tot een gezondere groei en ontwikkeling.

Bent u geïnteresseerd in druppelbevloeiing voor uw tuin? Kom langs in onze winkel en laat u adviseren door onze deskundige medewerkers.

Leidingsystemen

Leidingsystemen zijn de verbindingsaders van uw beregeningsinstallatie, waardoor water naar de juiste plaatsen wordt geleid. Afhankelijk van uw tuinomvang en -ontwerp kunnen zowel boven- als ondergrondse leidingen nodig zijn. U kunt kiezen uit verschillende opties zoals PVC-leidingen, PE-leidingen (polyethyleen) en specifieke druppelleidingen voor druppelirrigatie. Er zijn ook flexibele tuinslangen beschikbaar voor tijdelijke of kleinere oplossingen.

Het beste leidingsysteem voor uw tuin vindt u bij Onrust. Kom langs in onze winkel.

Slangen en koppelingen

Slangen, variërend van stevige PVC-slangen tot flexibele tuinslangen, zijn verantwoordelijk voor het transport van water. Koppelingen, zoals snelsluitingen of draadkoppelingen, zorgen voor een veilige verbinding tussen slangen en andere systeemonderdelen. De keuze hangt af van uw systeemvereisten en het soort beregening.

Wij helpen u graag aan de juiste slangen en koppelingen voor uw beregeningssysteem.

Experts voor het betere buitenleven

Showroom

Kom langs in onze showroom in Nieuw-Buinen en krijg advies op maat.

Volg ons op social media!