Drentse Poort 1b, Nieuw-Buinen

Hogedrukreinigers: de beste, de toepassingen en soorten

Groene aanslag en ander hardnekkig vuil verwijder je niet makkelijk met een vochtige doek of een borstel. Om helemaal van dit vuil af te komen, heb je de kracht van een hogedrukreiniger nodig. Hoe werkt een hogedrukreiniger eigenlijk en waar kun je het allemaal voor gebruiken? We vertellen het.

Hoe werkt een hogedrukreiniger?

Een hogedrukreiniger is een elektrisch apparaat dat water onder hoge druk (tussen de 100 en 160 bar) door een slang naar een spuitpistool leidt. Doordat het water onder hoge druk staat, wordt hardnekkige aanslag makkelijk verwijderd op oppervlakken als tegels, schuttingen, muren en zelfs auto’s.

Soorten hogedrukreinigers en de toepassingen

Het belangrijkste verschil tussen hogedrukreinigers is de waterdruk. Hoe hoger het aantal bar, hoe meer druk de reiniger heeft en dus hoe krachtiger de straal. Hoe hoog het aantal bar is, bepaalt waarvoor je de reiniger kunt gebruiken.

Hogedrukreiniger bij Onrust Nieuw-Buinen

Reinigers voor kleine klussen

Hogedrukspuiten tot 110 bar zijn perfect voor tuinmeubelen, gereedschap en fietsen.

Reinigers voor normaal gebruik

Hogedrukspuiten van 110 tot 130 bar zijn geschikt voor regelmatig gebruik en het schoonspuiten van groene aanslag, schuttingen en de auto.

Reinigers voor het zware werk

Hogedrukspuiten met 130 bar of meer zijn ideaal voor zware klussen als het schoonmaken van zwembaden, metselwerk en een tractor.

Het belangrijkste onderdeel van de hogedrukreiniger is het pomphuis. Veel modellen worden aangeboden met een kunststof pomphuis, maar als deze een dag lang wordt gebruikt om bijvoorbeeld de bestrating schoon te spuiten, wordt het pomphuis warm en vervormt het, waardoor het kan gaan lekken. Daarom is het, zeker bij veelvuldig gebruik, beter om een hogedrukreiniger aan te schaffen met een aluminium of messing pomphuis. Deze zijn in de aanschaf duurder, maar bieden meer mogelijkheden en kunnen langer mee.

Hogedrukreiniger: tips voor slim gebruik

Onderhoud de hogedrukreiniger

Als je de reiniger niet zo vaak gebruikt, kun je de onderdelen het beste loskoppelen en alle rubbertjes behandelen met vet of siliconenspray.
Staat de reiniger in de winter in de kou? Gebruik dan antivries. Zo gaat de hogedrukreiniger langer mee!

Warm water hogedrukreiniger

Als je olie of vet wilt verwijderen, gebruik dan warm of heet water in de hogedrukspuit. Lees de handleiding van tevoren wel goed door, want daar staat in hoe warm het water maximaal mag zijn. Sluit voor de toevoer van warm water, de reiniger aan op een kraan met warm water.

Lekker schoon met speciale allesreiniger

Gewone schoonmaakmiddelen kunnen de hogedrukreiniger beschadigen. Daarom zijn er speciale reinigingsmiddelen om tuinmeubels, gevels, voertuigen en andere waterbestendige oppervlakken schoon te spuiten.
Gebruik een hogedrukreiniger altijd veilig!

Een hogedrukspuit lijkt een vrij onschuldig gereedschap, maar eigenlijk is het juist heel krachtig. Daarom is het belangrijk om er extra veilig mee om te gaan.

Reparatie en onderhoud

In onze werkplaats staan wij klaar voor onderhoud en reparatie aan jouw hogedrukreiniger. Zijn er bepaalde onderdelen aan vervanging toe? Wij kunnen veel onderdelen leveren, ook van merken die we zelf niet verkopen.