Drentse Poort 1b, Nieuw-Buinen

Onkruid tussen tegels verwijderen: onze tips

Onkruid verwijderen tussen tegels

Onkruid tussen tegels verwijderen met…

Onkruid tussen tegels kan een vervelend probleem zijn, maar er zijn verschillende manieren om het te verwijderen. Wij zetten de verschillende manieren voor je op een rijtje.

De hand

De meest traditionele manier om onkruid tussen tegels te verwijderen is met de hand. Het enige wat je nodig hebt is een onkruidsteker of een voegenkrabber en wat geduld. Deze methode is veilig, goedkoop en kan heel effectief zijn als je het goed doet.

Begin door het onkruid tussen de tegels te lokaliseren en trek het er met de hand uit. Zorg ervoor dat je de wortel zo ver mogelijk verwijdert om te voorkomen dat het onkruid snel terugkomt. Als het onkruid te groot is om met de hand te verwijderen, gebruik dan een onkruidsteker of een voegenkrabber om de wortel uit te graven.

Het nadeel van deze methode is dat het tijdrovend kan zijn en dat het niet geschikt is voor grote oppervlakken. Bovendien kan het fysiek belastend zijn, vooral als je veel onkruid tussen de tegels hebt.

Kokend water

Een andere milieuvriendelijke manier om onkruid tussen tegels te verwijderen is door kokend water te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een waterkoker en een beetje geduld. Breng het water aan de kook en giet het voorzichtig over het onkruid. Het kokende water zal de plantcellen doden en het onkruid zal afsterven. Het voordeel van deze methode is dat het goedkoop en milieuvriendelijk is. Het nadeel is dat het niet erg efficiënt is bij grote oppervlaktes en je moet voorzichtig zijn bij het gieten van het kokende water om te voorkomen dat het op andere planten of jezelf terechtkomt.

Chemische onkruidverwijderaar

Chemische onkruidverwijderaars zijn een andere optie om onkruid tussen tegels te verwijderen. Deze producten bevatten stoffen die het onkruid doden, waardoor het snel verdwijnt. Het voordeel van deze methode is dat het snel en effectief is. Bovendien zijn sommige producten speciaal ontworpen om het onkruid te doden zonder schade aan te richten aan de bestrating.

Het nadeel van chemische onkruidverwijderaars is dat ze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de gezondheid. Lees altijd de instructies op de verpakking zorgvuldig door en draag beschermende kleding, zoals handschoenen en een veiligheidsbril, bij het gebruik van deze producten.

Stoomreiniger

Een stoomreiniger is een milieuvriendelijke manier om onkruid tussen tegels te verwijderen. Dit apparaat gebruikt heet water om het onkruid te doden en de bestrating te reinigen. Het voordeel van deze methode is dat het milieuvriendelijk is en dat het geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Bovendien is het een goede optie als je last hebt van hardnekkig onkruid dat niet met de hand kan worden verwijderd.

Het nadeel van een stoomreiniger is dat het duur kan zijn om aan te schaffen of te huren. Bovendien kan het gebruik van een stoomreiniger tijdrovend zijn, vooral als je een groot oppervlak moet behandelen.

Onkruid verwijderen azijn: niet doen

Het is misschien wel het meest gehoorde advies, gewoon wat azijn over het onkruid gieten. Naast het feit dat azijn alleen het onkruid aan de oppervlakte dood en niet de wortels, is het ook schadelijk voor het milieu. Wist je dat het zelfs verboden is om met schoonmaakazijn onkruid te verwijderen in Nederland? Hoe hoger het gehalte azijnzuur, hoe schadelijker het is voor dier, plant en water. Onkruid tussen tegels verwijderen met azijn? Niet doen!
Onkruid verwijderen tussen tegels met de hand

Onkruid tussen tegels voorkomen

Het is altijd beter om onkruid tussen tegels te voorkomen dan te moeten verwijderen. Hier zijn een paar tips om te voorkomen dat onkruid tussen tegels groeit:

  • Houd de tegels schoon: Onkruid heeft vuil nodig om te groeien, dus als je de tegels regelmatig schoonmaakt, verminder je de kans op onkruidgroei.
  • Leg anti-worteldoek neer: Anti-worteldoek kan helpen voorkomen dat onkruid tussen de tegels groeit. Leg het doek onder de tegels voordat je ze plaatst.
  • Gebruik een voegenmiddel: Voegenmiddel kan worden gebruikt om de voegen tussen de tegels op te vullen. Dit voorkomt niet alleen onkruidgroei, maar helpt ook om de tegels op hun plaats te houden.

Onrust helpt je bij onkruid tussen tegels verwijderen

Bij Onrust vind je alles wat je nodig hebt om onkruid tussen tegels te verwijderen. Onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om je te adviseren over de beste methode voor jouw situatie. Met ons uitgebreide assortiment en professionele advies wordt het verwijderen van onkruid tussen tegels een eenvoudige klus. Kom langs in onze winkel en ontdek hoe wij je kunnen helpen een onkruidvrije tuin te creëren!