Drentse Poort 1b, Nieuw-Buinen

Waarom goede bedrijfskleding belangrijk is

Veel mensen gebruiken reguliere benzine van de pomp al brandstof voor hun grasmaaier. Door verschillende toevoegingen aan benzine raden we u dit af.

Het ene bedrijf kiest ervoor om werknemers in bedrijfskleding te laten lopen, terwijl het andere bedrijf personeel toestaat om zelf te kiezen welke kleding ze dragen. Er zijn ook branches waarin werkkleding standaard is, denk bijvoorbeeld aan de bouw of de zorg. Maar waarom is werkkleding belangrijk voor je organisatie? In dit artikel kom je erachter waarom ook jouw bedrijf bedrijfskleding zou moeten hebben.

Werkkleding bevordert de veiligheid

Het dragen van werk- of bedrijfskleding wordt steeds belangrijker. Dat heeft voornamelijk met de veiligheid en/of bescherming van de werknemer te maken. De juiste bedrijfskleding moet voldoen aan de verschillende eisen die per werkomgeving anders zijn. Daarom bestaat het assortiment werkkleding bij Onrust uit verschillende merken die zich allemaal richten op het beperken van risico’s of gevaren tijdens het werk.

Een werkgever kan ook persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsschoenen verplichten. Daarnaast kan een werkomgeving specifieke eisen stellen voor het benodigde keurmerk van de kleding. Denk hierbij aan een garantie tegen val- of stootschade en werkschoenen met of zonder stalen neus, een antislipprofiel, een energie absorberende hak en meer. Voor een bedrijf is het belangrijk om goed na te denken over de juiste werkkleding. Het kan de werkomstandigheden verbeteren en het ziekteverzuim doen afnemen.

Bedrijfskleding straalt professionaliteit uit

Naast het dragen van goed beschermende werkkleding voor de veiligheid, zorgt goede kleding ook voor een professionele uitstraling. Hiermee laat je aan de buitenwereld zien dat je als bedrijf goed nadenkt over de juiste werkkleding, wat er gelijk een stuk professioneler uitziet. Uitstraling, veiligheid en comfort zijn de belangrijkste aspecten waarnaar je moet streven als het om werkkleding gaat.

Werkkleding creëert gelijkheid

Het dragen van werkkleding op de werkvloer zorgt voor gelijkheid onder werknemers. Je medewerkers krijgen hierdoor het gevoel dat ze een eenheid zijn en dat jullie in groepsverband naar de doelstelling van het bedrijf toewerken. Daarnaast hoeft het personeel niet meer zelf na te denken over welk kledingstuk bij het bedrijf en de werkzaamheden past. Medewerkers voelen zich sneller verbonden met het bedrijf en dragen de werkkleding met trots. Dit inspireert je medewerkers om aan je verwachtingen te voldoen, waardoor je de loyaliteit binnen je bedrijf vergroot.

Werkkleding voor herkenbaarheid

Elke organisatie wil natuurlijk zoveel mogelijk naamsbekendheid creëren. Functionaliteit is het belangrijkste als het om werkkleding gaat, maar de uitstraling mag je ook zeker niet vergeten. Een van de makkelijkste en meest voorkomende manieren om naamsbekendheid te creëren is door het bedrukken van werkkleding. Het bedrukken van werkkleding met een bedrijfslogo, slogan of de bedrijfsnaam heeft vaak een positieve invloed op de merkbekendheid.

Is werkkleding aftrekbaar van de belasting?

Werkkleding is 100% aftrekbaar van de belasting, maar houd er wel rekening mee dat de belastingdienst niet alle kleding als werkkleding ziet. De kleding moet je uitsluitend kunnen dragen voor de werkzaamheden. Dit moet ook duidelijk blijken, zoals dat bij een uniform of overall het geval is. Als je de kleding ook in een privésituatie kan dragen, is het niet aftrekbaar als bedrijfskleding.

Wel is er een uitzondering op de regel als de werkkleding wordt voorzien van een beeldmerk van minimaal 70 cm². Dit beeldwerk moet dan wel verwijzen naar je onderneming. Wist je dat we bij Onrust naast het verkopen van werkkleding, ook aan textielbedekking doen? Of je nu een paar T-shirts of voor al je medewerkers bedrijfskleding wilt laten bedrukken, wij regelen het voor je!